luni, 11 mai 2009

Caminul renovat...

Dupa ce am postit in postul mare unii mai mult alti, mai putin, sambata a fost o saptamana de cand a fost prima nunta dupa renovarea caminului. Cum se auzea s-a modificat caminul cu scopul de a face toalete in incinta, sau doar eu am auzit asa. Oricum nu e chiar asa necesara toaleta, doar dupa ce mergi la veceul din spate te poti spala in Barcau, nu-i o problema! Dar cum sunt curios am dat o tura sa vad noile toalete care lipseau cu desavarsire.
Sa nu fim rai sa mentionam ca de plouat nu o sa ne ploua, in urmatorii zeci de ani, cu noau sindrila de pe acoperis. Si becurile cele clasice au fost inlocuite cu corpuri de neoane de cate patru tuburi de neon intr-un corp. Gresia de pe jos e un lucru util, pe langa mesele si scaunele achizitionate recent.
Mutarea scenei in partea opusa din locul in care a fost, este o treaba buna, deoarece a ramas mai mult spatiu pentru mese si spectatori. Iar scena este jumate din latimea caminului si cealalta jumate este ocupata de o incapere care are doua intrari: una dupa scena iar alta de afara. Doar nu sunt chiar asa, sa ma plimb pe scena, sa vad ce si cum, am iesti si m-am dat de-a roata dupa camin sa intru in incapere ca poate poate vad ceva nou si ingenios. Si mirare, cica incaperea este un fel de vestiar sau o incapere in care unii artisti care vor juca pe Scena Marca sa se costumeze, intru...: o incapere goala goluta, nu un cuier, o banca, o noptiera, ceva... E timp pentru toate si toate la timpul lor. Doar ca aceste timpuri au luat ceva bani, vor veni alte timpuri si alti bani.
Mai este un aspect foarte foarte important de precizat.... aer conditioant in camin. Sunt gauri de aerisire in tavan, frumos mascate, doar ca nu sunt mai mari in diametru de 20 de centimetri. Instalatia functioneaza in normele europene pe o jumatate de camin in lungime intra aer si pe cealalta jumatate este aspirat aerul. La nunta ca la nunta, se fumeaza se danseaza si se ridica praf doar ca parca s-a simtit putin, doar putin, aerul conditionat. Sa sepram ca la vara pe duhoare o sa fie minunat.

Complectare: am fost atentionat in acest weekend ca nu este vorba de nici o instalatie de aer conditionat in camin, ci doar de un sistem de ventilatie.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Mama de cand asteptam o noutate! Ai drepate!!! Toaletele mai pot astepta.....Ca deh ce putem face!!! :)
Mai era vorba de cate ceva: sala frigorifica....incalzire centrala....alei....mici detalii
Da sa nu ne pierdem speranta. A inceput campania electorala doar se vede si pe unele porti din sat, poate poate mai ne arunca astia alti bani si pentru ce nu s-o facut din cei 6 miliarde. Apopo oare se justifica cei 6 miliarde in dotarile de la camin? M-as mira!!!!

Ionut Costrut spunea...

Pai nu stii cat costa caramida? Nu stii cat costa transportul? Cum sa nu se justifice? Manopera? N`ai simtul preturilor:D Desigur, glumesc...

Ghiti spunea...

Pai noi tot asteptam glasuri din primarie, sa ne mai justifice cate ceva, dar nu se incumeta nimeni sa scoata o vorba. Un inceput pentru a face ceva este sa convingem un functionar din primarie, care este in cunostinta de cauza, sa mai comenteze articolele de pe acest blog.

Anonim spunea...

Glasuri din primarie nu vor fi auzite pe acest blog ca doar fiecare e implicat in toata mizeria. Unii mai mult, altii mai putin, unii direct altii (restul) prin simplu fapt ca stiu ce invarteli se fac si nu zic nimic. Va descurcati si fara ei iar de informatii se pare ca nu duceti lipsa. Sigur nu ati mituit pe cineva din primarie? ;))

Ionut Costrut spunea...

Am taiat un vitel:P Oricum stii ca informatiile sufla, fara sa vrei. Cu cat ascunzi un lucru, cu atat mai repede va iesi la iveala. Uau! Ce filozofeala...:D

florinblogspot.com spunea...

salutare, vreau sa te felicit pentru postare si promit solemn ca o sa revin cu cateva poze din camin cu prima ocazie cand o sa ajung in el(macar cu partea foto sa va ajut daca nu cu postarii:))). si apropo criticati ce s-a facut, nu ce nu s-a facut, pentru ca nu poti sa dai cu parerea la un lucru care nu este finalizat, gandeste-te ca s-au achizitionat scaune, un lucru foarte util, dar puteau sa se achizitioneze mai multe , pentru ca tot timpu este loc de mai bine(mult). no vam criticat destul..

Ionut Costrut spunea...

Ghita vezi ca mai ai o gaura:"pe o jumatate de camin in lungime intra aer si pe cealalta jumatate este aspirat aerul." Cred ca se bat cap in cap. A aspira cred ca e tot una cu a intra...parerea mea:D Din ce ai explicat tu, intra aerul pe amandoua:P

Ghiti spunea...

Mai, Ionut. Chiar nu isi au rostul astfel de nelamuriri. Tu cand aspiri covorul, aspiratorul tau sufla aer pe covor sau il trage? Asa si instalatia de ventilatie pe o parte sufla aer in camin si pe cealalta parte o trage, asa ca sa intelegi.

Anonim spunea...

Baieti iesiti la o bere si lamuriti problema:))