luni, 10 august 2009

Biserica VS Primarie.....................

Biserica Vs Primarie....................., Preot VS Primar.......... Smecheri VS Prostime.............
Sacru VS Interese.................!!!
Daca in articolul anterior s-a expus obiectiv (ceea ce s-a vazut) duminica, eu as dori sa punem sub lupa si partea nevazuta a acestui "spectacol", partea din spatele cortinei.
Preotul satului a facut duminica o demonstartie de forta prin care a dorit sa arate celor implicati, ca preotul are un cuvant greu asupra "poporului" si ca fara "popa" nu se misca nik. S-a mai demonstrat duminica faptul ca dintr-o comuna cu putere economica si cu traditie se poate ajunge la o comuna de oameni dezbinati fara principii si valori. Cine sunt protagonistii acestui spectacol....? Pai sa vedem : ACTORI PRINCIPALI- Preotul VS Primar. ACTORI SECUNDARI- consilierii primariei VS consilierii parohiali (de mentionat ca jumate din ei detin ambele functii). REGIE si SCENOGRAFIE- grupul de interese al Comunei Marca. FIGURANTI- credinciosii parohiei.
ACTUL I.
Grupul de interese se aduna la locuinta unuia dintre ei si elaboreaza strategia obtinerii pamantului din Iclejie. Se lasa cu chef mare intrezarindu-se victoria! ( mai greu dimineata la trezire...:)..) Se inainteaza foaia de hartie parohiei prin agentul de transmitere al primariei R.D. care inmaneaza foaia de hartie agentului de primire al parohiei M.M. Se dovedeste ca foaia de hartie este ...... incredibil si senzational doar o foaie de hartie fara valoare administrativa..... insa se ia de buna.
ACTUL II.
Preotul convoaca consiliul parohial in regim de urgenta si supune la vot declansarea proceduri de convocare a adunarii generale parohiale cu scorul de 8 la 3 pentru a se convoca adunarea parohiala. Desi consiliul parohial s-a intrunit la "popa" acasa , unii dintre consilieri uita de puterea vinului si se ajunge la divergente destul de intense... In urmatoarea duminica preotul anunta ca se va convoca adunarea parohiala si da citire unor regulamente bisericesti.
ACTUL III. ( INFRUNTAREA)
Preotul declanseaza adunarea parohiala incepand cu expunerea hartiei din partea primariei si a regulamentului biserici vis-a-vis de procedura.
Lumea incepe sa murmure, primarul nemultumit vrea sa ia cuvantul ,preotul il bareaza si il pune "in banca lui" , primarul e deja furios si asa cum ne-am obisnuit bolboroseste cateva cuvinte, popa eschiveaza si cere enoriaselor sa se ridice in picioare sau sa stea jos...... cativa barbati ridica tonul se trantesc cateva banci , situatie degenereaza , se iese din biserica si se ramane in biserica, se arunca vorbe grele cu acuzati si amenintari. In drum se impart pareri despre situatia creata, se ofera solutii ,se fac promisiuni si amenintari...... Ozi neobisnuita in rutina unui sat!
SPECULATIILE: - Popa nu ar fi fost stimulat pentru a ceda pamantul
- Grupul de interese ... senzational... ar fi avut propiile interese in obtinerea pamantului
- Pamantul e sacru si nu se va instraina niciodata..." ca ne-a bate Dumnezeu"


CERT e faptul ca primaria a inaintat un act neoficial biserici fara o hotarare a consiliului primariei si ca la fel de neoficial a raspuns si biserica printr-un circ de mahala.
CONCLUZII:
Suntem de toata jena....!!! Ne meritam oamenii care ne conduc in halu' asta!Noi i-am ales! Am ajuns sa fim dezbinati de culorile politice si mai mult chiar si de biserica! Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditiva in ce parte se indreapta relatiile dintre oamenii din comuna si comuna in sine. S-a ajuns ca si copii sa se certe ca parintii lor sunt de alta orientare politica si de alta parere in biserica.
In rest numai de bine...! Asteptam partea a doua ..." Biserica VS Primarie- RELOADED"

20 de comentarii:

Ghiti spunea...

Sa fim siguri de un lucru, toate acestea nu se opresc aici. Sunt foarte curios ce va urma. Si cel mai bun lucru este ca nu trebuie sa vina circ in sat, ni-l facem noi.:))
Nici daca vedeam o suta de clovni nu ma amuzam asa bine.

SURSA spunea...

Si mai zicea cineva ca viata la tara nu-i faina...! " Lumea-njura/Pe agentul sanitar/........../Pentru ce sa dam cu var?/ (Phoenix)

Anonim spunea...

Cine e Tropper?

Tudor spunea...

Tropper=Cristi Sumalan

Anonim spunea...

Pt anonim: dupa toate cate se intampla in sat asta e problema ta cea mai mare? de unde esti ? de pe luna?

Tudor spunea...

Toata lumea e tare in clanta cand e "Anonim"!

Ghiti spunea...

io cred ca primu anonim cu tudor is neamuri:))

Anonim spunea...

Da cine e TUDOR.....?...:)

sursa spunea...

Mi se pare mie s-au s-e eschiveaza de la subiect? Cred ca cel mai important e ce se intampla nu care cine e?...... ca la urma urmei toata lumea se dovedeste a fi de fapt altcineva!

Sursa spunea...

Fratilor se prevede o crestere in amploare a conflictului din parohia noastra. Se zvoneste ca smecherii au depus contestatie la episcopie pt anularea procesului vebal incheiat duminica....(sau poate o reclamatie) Cert e ca s-a ajuns la "cei de sus".... si ca se implica si politica in acest conflict. Da se mai ridica o intrebare: De ce atata interes pt. acest pamant cand mai exista inca 4 locatii cel putin...? O sa descoprim acest lucru daca "primaria" castiga pamantul(sper ca ati observat gilimelele)

yoo spunea...

hmmm...deci tudor are dreptate..oricine e anonim e tare in clantza..:)) fara suparare fratzilor..nu mai fitzi undecover..:))sau ce? va este frica sa va dezvaluitzi identitatea..pt k..?? sh da! chiar conteaza de unde eshti...si cine esti..adik marog..de ce ar interesa pe cineva din simleu..zalau sau altundeva de marca?? si chiar asa..se intampla multe..si dak nu avetzi destule informatii, va informez eu asupra faptului ca..pamantul acesta este cel mai bun dintre toate cele 4..doar punetzi`va putzin mintea la contributzie..ca nu`i asha greu pe cum pare..:))

Ghiti spunea...

Care proces verbal? In duminica aceea nu s-a incheiat nici un proces verbal atata timp cat au fost oamni in biserica. Va spun sigur acest lucru pentru ca doar s-a scris cica un fel de proces verbal dar nu a mai semnat nimeni deoarece au relizat ca nu trebuie pentru ca nu se inainteaza spre episcopie nimic. Asa ca nu au ce contesta la episcopie. Pot doar sa faca presiuni.

Anonim spunea...

mare noroc avem cu tine yoo (asa esti trecut in buletin?)adevarul e ca nici nu ne-am gandit ca e cea mai buna locatie in iclejie.... dddhhhhaaaaaaaa

Sursa spunea...

Pt. YOO... Nu cred ca cineva poate contesta ca e o locatie buna, insa modul de abordare a problemei lasa de dorit. Daca mie imi place o anumita locatie nu inseamna ca o pot lua cand vreau io.Exista legi in tara asta si ar trebui sa respectam anumite proceduri... ca d'aia a ajuns tara asta unde a ajuns ca toata lumea si-a bagat "...." in legile tarii si a facut ce l-a taiat capu. Si va mai spun io o chestie... ca este deja aprobata o locatie pentru sala de sport dar astia vor sa o schimbe pt. pamantul din Iclejie. Deci mi se pare ca se prea insista pe locatia asta.... asa ca pune-ti si tu mintea un pic la contributie(yoo) .... ca nu e asa greu!

Ionut Costrut spunea...

O fi petrol pe terenu` ala?!

Topper spunea...

Si iata ca se anunta desfasurarea celei de a doua parti a conflictului nostru,respectiv
"Biserica VS Primarie..... RELOADED"
Evenimentul se va intampla in data de 30 ale acestei luni, cu participarea protopopului eparhiei, si a unui supervizor din partea episcopiei... Asteptam evenimentul cu interes!

Topper spunea...

Si iata ca se anunta desfasurarea celei de a doua parti a conflictului nostru,respectiv
"Biserica VS Primarie..... RELOADED"
Evenimentul se va intampla in data de 30 ale acestei luni, cu participarea protopopului eparhiei, si a unui supervizor din partea episcopiei... Asteptam evenimentul cu interes!

Domm spunea...

De unde imi cumpar bilet pentru acest spectacol?

Domm spunea...

Ca un simplu outsider, comentator de strada ce sunt, sper ca acest urmator evlavios show sa nu degenereze in ceva mai rau decat precedentul, o conspiratie crestina dusa la extrem pentru pamantul stramosesc.
Daca iese rau? ca poate poporul se enerveaza, exact ca si suporterii in groapa, si ne trezim cu iclejia suspendata pe 5 ani!!!

yoo spunea...

da tu in buletin esti trecut "sursa" ? de ce te iei de altii cand tu esti pe un calapod cu ei ?deci, ca sa ramanem lamuriti, "sursa", era pamantul ideal. nu pentru ca ar avea ceva mai special in componenta ci pentru ca era in centrul satului si s-a incercat centralizarea tutoror obiectivelor mai importante. chiar era chestia asta pe mintea unui copil.. dar vad ca da, prea redus mintal.. si daca tot vorbesti de legi, cand un sat detine o proprietate, nu ti se pare normal sa o foloseasca de pe bunul sau plac la orice ora? si da, terenul acesta actual a fost aprobat ca fiind terenul perfect pentru sala de sport. Si tot s-a facut cum trebuia sa se faca, dupa cum bine observati toti. si cine a trebuit si s-a simtit a plecat, putin mai tarziu dar a plecat.